کارت گرافیک اکسترنال چیست؟
کارت گرافیک اکسترنال
همان طور که می دانید گرافیک قطعه بسیار مهمی در سیستم ها به حساب می آید، اما مشکل بزرگی که برای دارندگان لپ تاپ یا کسانی که قصد خرید لپ تاپ دارند این است که کارت گرافیک لپ تاپ قابل ارتقا نمی باشد،یا اگر هم باشد در مدل های محدودی و با مشکلات فراوان سخت افزاری همراه است،اینجاست که کارت گرافیکی که بتوان بصورت خارجی و از طریق پورت های خاصی به لپ تاپ وصل شود بسیار کارآمد خواهد بود.
چگونه کارت گرافیک اکسترنال را متصل کنیم؟
برای راه اندازی و اتصال کارت گرافیک خارجی به سیستم مود باید ابتدا داک مخصوص آن را تهیه نمایید،وظیفه داک این است که کارت گرافیک را از طریق پورت های قابل استفاده برای متصل شدن به سیستم در می آورد.
پس از تهیه داک مخصوص کارت گرافیک باید رابط های بین داک و سیستم خود را تهیه نمایید.
رابط های قابل استفاده:
- رابط USB مخصوص type C
- رابط mini PCIe برای برقراری ارتباط بین سیستم pc و داک کارت گرافیک
- رابط Express Card که برای بعضی لپ تاپ ها که تایپ سی ندارند استفاده می شود
- رابط تاندربولت Thunderbolt 3
با توجه به نوع سیستمی که قصد راه اندازی کارت گرافیک اکسترال برای آن را دارید نوع کابل و رابط مورد نظر را باید انتخاب کنید.
موارد استفاده از کارت گرافیک اکسترنال
تا چند سال اخیر بیشترین استفاده از کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ ها بود و کاربرد دیگری نداشت.
اما با پیدایش ارز های دیجیتال و ماینر ها و راه اندازی ریگ های ماینی که به تعداد زیادی کارت گرافیک نیاز داشتند کاربرد این وسیله بیشتر شده است، چرا که می توان کارت گرافیک ها را از طریق داک مخصوص به لپ تاپ های ضعیف و معمولی متصل کرد و از توان پردازشی گرافیک آنها جهت ماینینگ استفاده نمود.
شرکت ایسوس در زمینه تولید کارت گرافیک اکسترنال به خوبی عمل کرده است و نمونه های باکیفیتی دارد.
معایب داک های اکسترنال گرافیک
مشکل اصلی در رابطه با این داک ها این است که بهترین کارایی را در حالتی دارند که با پورت تاندربولت 3 متصل شده باشند و از این رو که این پورت در لپ تاپ های جدید وجود دارد باید قمت بالایی برای تهیه لپ تاپ جدید بپردازید ،مشکل دیگر قیمت بالای این داک ها است که به صورت آماده به فروش می رسند و همچنین امکان خرابی نیز در آنها زیاد است.